Csiga keksz
Hozzávalók:
30 dkg liszt
csipet só
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
2 dkg kakaópor
A lisztbe keverjük a csipet sót, hozzáadjuk adarabokra vágott hideg vajat, a porcukrot és az egészet morzsásra gyúrjuk. Hozzáadjuk az egy egész tojást, és a másik tojás sárgáját. Összegyúrjuk a tésztát, majd kétfelé vesszük. Az egyik felébe beledolgozzuk a 2 dkg kakaóport, a másikat úgy hagyjuk. Lisztezett deszkán mindkét tésztát vékony téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a tojás fehérjével, egymásra fektetjük, és felcsavarjuk. 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk pihentetni. A tekercset kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc latt megsütjük.
Szezámmagos apró
Hozzávalók kb. 50 dkg-hoz:
12 dkg margarin
2 dkg szalakáli,
3 dkg szezámmag,
só
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat összekeverjük (szalakáli, liszt), majd összemorzsoljuk a margarinnal. Egy tojással, a tejföllel, és kevés sóval összegyúrjuk, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát lisztezett deszkán 3-
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a másik tojással lekenjük a tetejét, majd megszórjuk a szezámmaggal. 170 fokra előmelegített sütőbe sárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése