Keresés ebben a blogban

2010. január 13., szerda

Arcfestési ötletek

Hogyan fessünk pillangót?

step6.jpg

A különféle színű és formájú lepkék a lányok nagy kedvencei. Ebben a cikkben most bemutatok ezek közül egy egyszerű pillangó-festést. Amire szükségünk lesz: citromsárga és világoskék festék, egy közepes és egy kis méretű ecset, valamint csillámpor.






Első lépés
: vegyünk egy közepes méretű ecsetet és fessünk vele egy sárga pillangótestet az orra és egy pillangófejet a homlokra! Ezután fessük sárgára a szemhéjat is a következő módon: a pillangó felső szárnya a szemhéjon lesz, az alsó pedig a szem alatt. Mindkét szárny egy virágsziromra hasonlítson! A felső egy nagyobb szirom, amely átvág a szemöldökön, és az alja a szem belső sarkánál egy vékony vonalon keresztül belefut az alsó, kissebb sziromba. Fontos, hogy a szárny ne legyen túl közel a testhez, mert a kettő közé még be kell férnie egy elég vastag kék vonalnak.
Második lépés: fessük meg a kék körvonalat úgy, hogy végig a már előzőleg kialakított, sárga forma mentén haladjunk! Itt kreatívkodhatunk egy kicsit: a szemöldöknél megvastagíthatjuk a körvonalat, a csúcsoknál pedig kissé túlhúzhatjuk a sárgán, és be is kanyaríthatjuk őket. A szem alatt úgy végezzük a festést, hogy előzőleg kérjük meg a gyereket, hogy nézzen felfelé.
Harmadik lépés: a lepke elkészült, most jöhet a dekorálása! Fogjunk egy vékony ecsetet és fessünk vele apró pöttyöket az alsó sárga szárnyakra, két pöttyöt a lepke szemének, valamint rajzoljunk két kis kunkorodó csápot a pillangó fejére!
Negyedik lépés: tovább dekorálhatjuk a lepkét kedvünk szerint, ha idők engedi. Pl. kék pöttyökkel a testen, a szárnyak és a lepke csápjai körül pedig sárga pettyekkel.
Ötödik lépés: nagyon szépen mutat a lepke az arcon, ha hozzáillő színű csillámporral is díszitjük. Ez dobja fel igazán a remekművet, és a gyerekek (főleg a kislányok) pedig bolondulnak érte.


Hogyan fessünk tigrist?

step8tigris.jpg

Ha arcfestésről van szó, a fiúk egyik nagy kedvence a tigris. Véleményem szerint ez az egyik legmutatósabb figura az arcon, úgyhogy mindenképpen az elsők között érdemes elsajátítani. A tigris festéséhez négy színre van szükségünk: citromsárga, narancssárga, fehér és fekete (vagy sötétbarna).

Az első lépés: egy szivacs segítségével fessük fehérre az orr és a száj közötti, illetve a száj alatti részt! Ez lesz később az alapja a pofaszakállaknak és a bajusznak.

A második lépés: egy tiszta szivaccsal mázoljuk citromsárgára az arcot, az állat és a szemkörnyéket, ügyelve, hogy ne legyen foltos, mert az nem szép.

A harmadik lépés: egy harmadik szivaccsal (vagy a szivacs egy tiszta oldalával) kenjük narancssárgára az src széleit! A két sárga színt kissé keverjük össze az arcon, hogy ne legyenek éles határvonalak! Ha a narancs szín túl sötétnek bizonyulna, hozzákeverhetünk egy kis citromot a tégelyből, amíg meg nem kapjuk a megfelelő színt.

A negyedik lépés: vegyünk a kézbe egy közepesen vastag ecsetet, s fessünk vele fehér szemöldököt! Az a szép szemöldök, amelyik íves és a vége elvékonyodik. Ezt úgy érhetjük el, hogy hirtelen mozdulattal húzzuk a vonalakat. Ugyanezt ismételjük meg a másik szemöldök felett is.


Az ötödik lépés: ugyanezzel az ecsettel és ugyanezzel a technikával fessük meg a pofaszakállakat!


A hatodik lépés: még mindig ugyanezzel az ecsettel fessünk csíkokat! Hirtelen mozdulatokkal haladjunk a narancssárga sáv szélétől a citromsárga felé. Ezáltal szépen elvékonyodó csíkokat kapunk. Egy vékonyabb ecsettel fessünk egy-egy fehér csíkot a szemek alá! Ettől kissé megnyúlnak a szemek, cicásabbak lesznek. A közepes méretű ecsettel fessük feketére az orrot!

A hetedik lépés: közepes ecsettel az orr alól elindulva fessük feketére a felső ajkat! Az orr alól indulva fokozatosan szélesítsük ki a fekete sávot, amíg olyan széles nem lesz, mint a száj! Fessük feketére az alsó ajkat is! Ugyanezzel az ecsettel fessünk fekete csíkokat a fehérek mellé!

A nyolcadik lépés: fogjunk egy vékony ecsetet és körvonalazzuk a szemöldököt és a pofaszakállakat! Ez jobban kihangsúlyozza az arcot. Végezetül tegyünk apró pettyeket a száj fölé és díszítsük hozzáillő csillámporral az arcot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése