Világbajnok melegszendvicskrém
Hozzávalók:
kb. 10 dkg párizsi
kb. 10 dkg májkrém
egy darab lángolt kolbász
esetleg gépsonka
margarin vagy vaj
mustár
pirosarany
bors
Elkészítés:
A párizsit, a kolbászt daráld le és keverd össze a májkrémmel, ez fogja adni az alapját a krémnek. Adj hozzá valamennyi (nem túl sok) margarint, és ha van otthon sonka, azt is daráld hozzá. Nem tudok pontos mennyiségeket, az a lényeg, hogy kenhető legyen, és minden résztvevőnek érezni lehessen az ízét! Tegyél bele elég sok borsot és mustárt és egy kevés pirosaranyat! Kend meg vele a kenyérszeleteket, és vond be a tetejüket reszelt sajttal. Aztán tedd be a grillbe, magas hőmérsékletre, és addig süsd, amíg kicsit kezd megpirulni a sajt a tetején!
Elkészítési idő: kb. 15 perc
Bundás kenyér másként
Hozzávalók:4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg),
5 dkg reszelt sajt,
2 tojás,
1 dl tej,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál ételízesítő,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint törött bors és
őrölt szerecsendióvirág
a tepsihez 2 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Előkészítése: a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
Minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.
Tepertőkrém parasztosan
Hozzávalók:
30 dkg. sertés tepertő,
2 db. nagyobb vöröshagyma,
2 db. főtt tojás,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál mustár,
2 gerezd fokhagyma,
1 kiskanál őrölt köménymag,
só szükség, illetve ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd a z apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával és tepertővel együtt ledaráljuk.A közepesen lágy masszához hozzáadjuk a fűszerpaprikát, őrölt fekete borsot, köménymagot, mustárt, ízlés szerint sózzuk és az egészet alaposan összekeverjük. Hűtőbe téve kb. - 2 - 3 órán keresztül pihentetjük.
Forró teával, pirítós kenyérre kenve kiváló reggeli, vacsora.
Hideg sajtkrém
Hozzávalók:
30 dkg ömlesztett krémsajt
1 kis pohár tejföl
15 dkg reszelt Trappista sajt (más keménysajt is jó)
1 fej vöröshagyma (friss metélőhagyma is jó)
Elkészítés:
A hagymát lereszelem, vagy apró darabokra vágom.
A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverem és kenyérre kenve fogyasztható.
Tanácsok:
Könnyebb dolgozni, ha nem közvetlenül a hűtőből veszem ki a krémsajtot, hanem kicsit szobahőmérsékletűen.
Érdemes kipróbálni sonkás, sőt snidlinges ízesítésű sajtkrémmel is.
Elkészítési idő: 10 perc
Tojáskrém
Töltött parizer
Hozzávalók:
2 kanál mustár
1 fej vöröshagyma
só, bors és tetszés szerinti fűszer
Elkészítés:
A tojásokat és a hagymát apróra vágjuk, minden hozzávalót jól összekeverünk és pirítóssal tálaljuk.
4 db főtt tojás
10 dkg vaj2 kanál mustár
1 fej vöröshagyma
só, bors és tetszés szerinti fűszer
Elkészítés:
A tojásokat és a hagymát apróra vágjuk, minden hozzávalót jól összekeverünk és pirítóssal tálaljuk.
Parizeres melegszendvicskrém
Hozzávalók:
25 dkg parizer (egyben)
20 dkg sajt (pl. trappista, edami, stb.)
2 dl tejföl
1 tk mustár
1 ek majonéz
1 mk vegeta
2 db tojás
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük és apró kockákra vágjuk. A párizsit 3-4 mm-es kockákra aprózzuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral, majonézzel és vegetával. A sajtot lereszeljük, negyedét félretesszük (ezzel fogjuk megszórni), a többi hozzávalót pedig jól összekeverjük. Rákenjük a kenyérre és sajttal megszórjuk, majd rakhatjuk a sütőbe.
25 dkg parizer (egyben)
20 dkg sajt (pl. trappista, edami, stb.)
2 dl tejföl
1 tk mustár
1 ek majonéz
1 mk vegeta
2 db tojás
A tojásokat keményre főzzük és apró kockákra vágjuk. A párizsit 3-4 mm-es kockákra aprózzuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral, majonézzel és vegetával. A sajtot lereszeljük, negyedét félretesszük (ezzel fogjuk megszórni), a többi hozzávalót pedig jól összekeverjük. Rákenjük a kenyérre és sajttal megszórjuk, majd rakhatjuk a sütőbe.
Töltött parizer
Hozzávalók:
10 vékony szelet párizsi
10 dkg krémsajt
5 dkg vaj
2 főtt tojás
10 dkg márványsajt
5 dkg szardínia
1 ek paprikakrém
só, bors
Elkészítés:
A sajtokat, tojásokat, szardíniát átpasszírozzuk, megfűszerezzük, pár percig hűtjük, a párizsi szeletekre kenjük és felgöngyöljük.
Hozzávalók:
20 dkg májkrém
8 dkg füstölt szalonna
2 kisebb ecetes uborka
10 dkg vaj
1 tk mustár
Elkészítés:
Az uborkákat apróra vágjuk, a szalonnát elkaparjuk (kapargatva tulajdonképpen reszeljük), valamennyi hozzávalót jól összedolgozunk. Fél órát pihentetjük a hűtőben.
Hozzávalók:
30 dkg tepertő
15 dkg héjában főtt krumpli
1 ek reszelt vöröshagyma
1 ek mustár
só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A tepertőt és a krumplit ledaráljuk, majd a hozzávalókat jól összekeverjük. 2-3 órát pihentetjük a hűtőben.
10 vékony szelet párizsi
10 dkg krémsajt
5 dkg vaj
2 főtt tojás
10 dkg márványsajt
5 dkg szardínia
1 ek paprikakrém
só, bors
Elkészítés:
A sajtokat, tojásokat, szardíniát átpasszírozzuk, megfűszerezzük, pár percig hűtjük, a párizsi szeletekre kenjük és felgöngyöljük.
Májaskrém
Hozzávalók:
20 dkg májkrém
8 dkg füstölt szalonna
2 kisebb ecetes uborka
10 dkg vaj
1 tk mustár
Elkészítés:
Az uborkákat apróra vágjuk, a szalonnát elkaparjuk (kapargatva tulajdonképpen reszeljük), valamennyi hozzávalót jól összedolgozunk. Fél órát pihentetjük a hűtőben.
Töpörtyűkrém
Hozzávalók:
30 dkg tepertő
15 dkg héjában főtt krumpli
1 ek reszelt vöröshagyma
1 ek mustár
só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A tepertőt és a krumplit ledaráljuk, majd a hozzávalókat jól összekeverjük. 2-3 órát pihentetjük a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése