ezt a receptet itt találtam: www.szamoca.eoldal.hu
EGÉRKE
Hozzávalók:
Fél kiló édes natúr vagy vaníliás vajaskeksz, 15 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál baracklekvár, 2-3 evőkanál kakaópor, 2-3 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma).
A díszítéshez:
Elkészítés:
A kekszet apró darabokra törjük vagy megdaráljuk, aztán ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a porcukorral, lekvárral, kakaóporral és a vajjal. Egy gyurmakeménységű, formázható anyagot kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet vagy gyúrjunk bele még egy kis vajat.)
A tésztából először golyókat gyúrunk, aztán a golyókat cseppformára alakítjuk. Megforgatjuk őket kókuszreszelékben, cukorgyöngyökből szemeket és orrot ragasztunk rájuk, és csokitallérból vagy macskanyelvből fület szúrunk beléjük. A képen szereplő egérkék farkincája barna marcipán.
BANÁNOS-CSOKIS GOLYÓK
ezt a receptet itt találtam: www.szamoca.eoldal.hu
Hozzávalók:
A tésztához: 1 csomag kész piskótatallér, 3-4 darab banán, olvasztott csokoládé, kókuszreszelék, mandulaforgács, csokoládédara, színes cukor, fogvájó.
Elkészítés:
A banánokat fél centi vastag karikákra vágjuk.
A piskótakorongokat úgy tűzzük össze fogvájóval, hogy két korong közé egy banánszeletet teszünk.
A banánnal megtöltött piskótát olvasztott csokoládéba mártjuk, és meghempergetjük kókuszreszelékben, csokoládédarában, színes cukorban.
A csokoládé megdermedése után tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése