Keresés ebben a blogban

2010. február 10., szerda

Sütés nélküli sütemények

ezt a receptet itt találtam: www.szamoca.eoldal.hu

EGÉRKE

Hozzávalók:
Fél kiló édes natúr vagy vaníliás vajaskeksz, 15 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál baracklekvár, 2-3 evőkanál kakaópor, 2-3 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma).
A díszítéshez:

Kókuszreszelék, fehér és rózsaszín cukorgyöngy (pl. Francia drazsé), macskanyelv csoki vagy csokitallér, barna marcipán vagy kólás gumicukorszálak.

Elkészítés:
A kekszet apró darabokra törjük vagy megdaráljuk, aztán ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a porcukorral, lekvárral, kakaóporral és a vajjal. Egy gyurmakeménységű, formázható anyagot kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet vagy gyúrjunk bele még egy kis vajat.)
A tésztából először golyókat gyúrunk, aztán a golyókat cseppformára alakítjuk. Megforgatjuk őket kókuszreszelékben, cukorgyöngyökből szemeket és orrot ragasztunk rájuk, és csokitallérból vagy macskanyelvből fület szúrunk beléjük. A képen szereplő egérkék farkincája barna marcipán.




BANÁNOS-CSOKIS GOLYÓK

ezt a receptet itt találtam: www.szamoca.eoldal.hu

Hozzávalók:

A tésztához: 1 csomag kész piskótatallér, 3-4 darab banán, olvasztott csokoládé, kókuszreszelék, mandulaforgács, csokoládédara, színes cukor, fogvájó.



Elkészítés:

A banánokat fél centi vastag karikákra vágjuk.

A piskótakorongokat úgy tűzzük össze fogvájóval, hogy két korong közé egy banánszeletet teszünk.


A banánnal megtöltött piskótát olvasztott csokoládéba mártjuk, és meghempergetjük kókuszreszelékben, csokoládédarában, színes cukorban.

A csokoládé megdermedése után tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése